Artisti.bg твоят инфо портал

ОСМИ НАЦИОНАЛЕН ФОЛКЛОРЕН КОНКУРС „НАПЕВИ ОТ СЕВЕРОЗАПАДА“

Публикувано на 15 януари, 2016

Монтана кани млади таланти да се надпяват, надсвирват и надиграват в осмото издание на националния фолклорен конкурс „Напеви от Северозапада”. Той ще се проведе на 15 и 16 април в областния град. Творческото състезание е организирано от Общински младежки дом – Монтана. По традиция то се провежда с подкрепата на Община Монтана и под патронажа кмета Златко Живков. Към каузата му са съпричастни местни спонсори, институции и доброволци от сдружение “Младежки Северозапад” и Школа за български народни танци “Стоянови”.

Разделите, в които ще се състезават участниците са “Народно пеене”, “Хореография”; “Инструменталисти” и “Фолклорни ансамбли за обработен фолклор”. Специален раздел е обособен за българчетата от чужбина. Те могат да се включат във „Видеоконкурс за народни песни и хореография”, като изпратят любителски видеоклип на своя песен или танц. Така ще имат възможност да се съревновават за атрактивните награди, осигурени от организаторите.

Фолклорният конкурс „Напеви от Северозапада” е форум за изява на деца от 4 до 19 години, както и за студенти в музикални специалности на възраст от 19 до 30 години.
Специално изискване към участниците във всички раздели е едно от изпълненията им задължително да е песен, танц или инструментална пиеса от Северозападна България и Северняшка фолклорна област. За улеснение на участниците ще им бъдат предоставени нотирани автентични песни от този край.

Заявки за участие се приемат най-късно до 25 март 2016 година на имейла на конкурса: napevi_severozapad@abv.bg или на пощенския адрес на институцията: 3400 Монтана, бул. “Трети март” 98.

Подробна информация – статут, заявки и приложения, могат да бъдат изтеглени от сайта на Общински младежки дом – Монтана: www.omd-montana.ml

За повече информация:
За раздел „Народно пеене” и „Инструменталисти”:
0889 00 44 13, 0879 40 65 80 – Асен Асенов;
За раздел „Хореография” и „Фолклорни ансамбли”:
0877 88 03 85 – Стоян Стоянов;

Сподели