Artisti.bg твоят инфо портал

Dolna Malina Open Fest 2019

Публикувано на 3 юни, 2019

Тази година е неговото трето, поредно издание, а организирането му се осъществява от кметството, в партньорство с НЧ „Васил Левски 1943“, читалища от София област, София град, Фондация „Ведна“ и Сдружение „Таратанци“, училища, неправителствени организации и т.н.

Dolna Malina Open Fest ще се реализира в периода от 1 до 30 юни – като всеки уикенд има тематичен профил и състезателен елемент:

– „Танци“ – включва работилница за професионални хореографи или студенти, които да подготвят танцов пърформанс. Участието е безплатно с включени транспорт, настаняване, храна и обучителна програма. В продължение на 3 месеца готовият проект ще бъде част от репертоарната програма на столичен театър през сезон 2019/2020.

Втората част в този раздел „Намери своя ритъм“ е с фокус върху децата, които не са се занимавали с танцово изкуство. В рамките на два дни те ще могат да научат основните характеристики на всеки стил и накрая да се представят пред публика.

– „Кино“ – предизвикателството в тази категория е към млади професионалисти или студенти в аудио-визуалния сектор, които ще получат възможност да заснемат късометражен филм на територията на Кино център BUFO Films&TV Studios.

– „Театър и поезия“ – създаване на нови поетични текстове и рецитали са в това звено на фестивала, което цели да развие богатството на изказа и любовта към словото.

– „Фолклор и битово изкуство“ – възраждането на народното песенно, музикално, танцово и обредно творчество е в сърцевината на този сегмент от феставала, в които всяка година се включват фолклорни групи от цяла България.

– „Спорт“ – турнири по бадминтон, мини футбол, плажен волейбол и плажен футбол са включени в това направление с открит достъп и атрактивни награди.

– „Музика“ – в тази категория, отново в партньорство с Кино център BUFO Films&TV Studios се предлага изключителна възможност пред изявени таланти от поп, джаз, рок и др. музикални жанрове да създадат авторски видео клип напълно безплатно. Всяка година професионално жури избира състезателите в това направление и им дава възможност за широко публично представяне на авторския им продукт.

С този широк спектър от артистични акции, състезателна програма, свободен достъп до събития и колаборация между различни поколения творци Dolna Malina Open Fest се заявява като платформа за културен обмен и алтернатива към привличане на многостранна публика извън установената такава в централната част на София

Непосредствената близост на село Долна Малина до града, от една страна и, от друга, природните характеристики на местността задават отличните предпоставки за реализиране на фестивала.

Именно в единството между традицията и модерността, в срещата между представители от всички възрасти в откритата,
неформална среда на извънградския живот се открояват онези предпоставки, които правят Dolna Malina Open Fest форум с потенциал в перспектива.

Сподели