Artisti.bg твоят инфо портал

Peter G. Ray „Преодолявайки гравитацията“

Публикувано на 8 октомври, 2016

Галерия Нюанс има удоволствието да Ви покани на изложбата “Преодолявайки гравитацията” и премиера на книгата на един талантлив български автор – Петър Георгиев – Рей.

Авторът излага свои произведения пред българската публика за първи път.
В рамките на изложбата ще бъде представена и една от неговите книги – романът “Мислителят или Насаме с един живял”, издадена за първи път през 1996 г. в България.

Интензивнотта на футуристичните видения на абстрактния експресионизъм в картините на Петър Георгиев – Рей се усеща и в неговия интересен роман, за който критикът Владимир Свинтила пише:

“Вие сте насаме с една необикновена книга. Не съм от хората, които се чувстват задължени да посочат на другите, да им кажат и да им обяснят, че нещата са там, където се намират, точно там и в никакъв случай другаде……
Не се боя да кажа, че тази книга, която на всяка своя страница предлага възможности пред способността ни да се удивляваме е едно начало, че с нея започва една традиция, една “доктрина”, или тя просто обозначавa един нов начин на живот и на други нрави.”

Доходите от продажбата на книгата ще бъдат дарени на ателието за приложно изкуство “Прегърни ме”, в което деца-сираци изучават рисуване и приложни изкуства. Негова основателка е Милена Нейова.

Изложбата ще продължи само три дни, затова заповядайте в галерия Нюанс, за да се потопите в световете на Петър Георгиев – Рей.

Сподели